Valpreventie volgens Otago Methode

Valpreventie volgens Otago Methode

Fysiotherapie Leidsevaart biedt valpreventie aan volgens de Otago methode.

 

Vallen is een veel voorkomend probleem. In Nederland gaan er 102.000 65 plussers per jaar naar de eerste hulppost vanwege een valincident.

Spierzwakte en een verminderd evenwicht zijn belangrijke risicofactoren voor valincidenten.

Het Otago oefenprogramma is een bewezen effectief oefenprogramma om de spierkracht te vergroten en het evenwicht te verbeteren. Door middel van een op maat gemaakt oefenprogramma volgens een vaststaand schema kan de spierkracht en het evenwicht worden verbeterd. Er wordt middels een aantal bezoeken aan huis of in de praktijk een schema opgesteld met oefeningen. Belangrijk bij deze oefeningen is het zelf thuis oefenen en het veilig uitvoeren van de oefeningen.  De oefeningen worden geïnstrueerd door een erkende Otago instructeur die is opgeleid door de instantie veiligheid.nl. Voor Fysiotherapie Leidsevaart is deze opleiding gevolgd door geriatriefysiotherapeut Siebren Aldershof.

Onze praktijk is aangesloten bij een netwerk in de regio Haarlem waarin Otago instructeurs zijn vertegenwoordigd. Verdere informatie kunt u nalezen op de volgende webpagina’s:

www.veiligheid.nl of www.stasterk.net

Of u kunt voor verdere vragen bij Siebren terecht.