Fysiotherapie bij herstel na Coronavirus (Covid-19)

Fysiotherapie bij herstel

Een besmetting met het coronavirus (Covid-19) kan een grote impact hebben op uw gezondheid. Als u ernstig ziek bent geweest door het coronavirus moet u na uw ziekenhuis- en/ of IC opname intensieve revalidatie krijgen. Vaak gebeurt dit in eerste instantie in een revalidatiecentrum, maar ook in de periode daarna moet u nog lang werken aan uw herstel. Ook als u niet opgenomen bent geweest in het ziekenhuis kan begeleiding door een fysiotherapeut noodzakelijk zijn, omdat u langdurig inactief bent geweest.

Mocht u blijvende problemen ondervinden, bijvoorbeeld m.b.t. uw algehele conditie (uithoudingsvermogen), de spierkracht, de ademhaling of bij het dagelijks functioneren, neem dan contact met ons op voor een intakegesprek. Naast een intakegesprek worden er ook metingen en tests gedaan. Op basis van de gegevens die voortkomen uit de intake en het onderzoek stellen we voor u een individueel revalidatieprogramma op. Afhankelijk van uw situatie vinden de behandelingen (in het begin) thuis of in de praktijk plaats. De ruime oefenzaal biedt alle mogelijkheid om te werken aan het herstel.

Bij Fysiotherapie Leidsevaart wordt de revalidatie na besmetting met het coronavirus alleen gedaan door fysiotherapeuten met specifieke deskundigheid op het gebied van hart- en longschade. Contact met uw huisarts en zo nodig met andere zorgverleners, zoals de longarts of de revalidatiearts, is hierbij een vanzelfsprekendheid. De ontwikkelingen op het gebied van de gevolgen van coronabesmetting worden door ons op de voet gevolgd.
Via onderstaande link naar het longfonds met een platform voor mensen met (long)klachten na corona, is informatie te vinden over de nabehandeling bij Covid-19.

https://www.coronalongplein.nl/informatie/weer-conditie-na-corona