Diabetes Mellitus

Voor mensen met Diabetes Mellitus type 2 zijn er drie belangrijke aandachtspunten:

  1. medicatie
  2. voeding
  3. beweging

Bewegen heeft een positieve invloed op de (vet)stofwisseling, de bloeddruk en de cholesterolspiegel. Kunnen en durven bewegen (inspannen) is van groot belang. Bewegen is gezond, het helpt de klachten die veroorzaakt worden door diabetes te voorkomen en te verminderen. Met specifieke beweegprogramma’s hopen we mensen met suikerziekte over de streep te trekken.

 

3 stappen naar gezond bewegen:

stap 1: intake en testen
stap 2: Beweegprogramma Diabetes Mellitus type 2
stap 3: dagelijks bewegen

Testen: gewicht en lengte, bloeddruk, vetpercentage, uithoudingsvermogen, longfunctie, lenigheid, coördinatie en kracht worden gedurende het eerste consult in de praktijk gemeten.

Beweegprogramma: 12 weken oefenen met zo mogelijk oplopende belasting. De fysiotherapeut informeert u over mogelijke reacties voortkomende uit inspanning; u leert de normale verschijnselen herkennen, maar ook de verschijnselen waarop u adequaat moet reageren. De fysiotherapeut adviseert welke vormen van bewegen en welke intensiteit bij u passen.

Doel is plezier houden/krijgen in bewegen. U leert weer zelfstandig en gezond te bewegen. Samen met de fysiotherapeut kijkt u naar de resultaten van het beweegprogramma en wordt een programma opgesteld voor dagelijks bewegen.

Wilt u onze persoonlijke behandeling zelf ervaren?
Meld u dan aan en maak een afspraak!