Orthopedische Revalidatie

Fysiotherapie Leidsevaart hanteert een postoperatief behandelprogramma voor specifieke knie-, schouder- en heupaandoeningen.

In Nederland worden steeds meer knie-, schouder- en heupoperaties uitgevoerd, onder meer door de vergrijzing en een toename van het aantal sportletsels. Omdat het eindresultaat van zo’n operatie voor een belangrijk deel wordt bepaald door het behandelproces is er behoefte aan goede programma’s. Hierbij wordt de beweeglijkheid, spiercontrole en spierkracht getraind. Uw doel is vaak om weer goed te kunnen fietsen, wandelen, golfen of tennissen. De intensiteit en frequentie van de behandeling voor of na de operatie is afhankelijk van de verschillende testen die worden afgenomen. Hiermee is het mogelijk om een op maat gemaakt trainingsprogramma te maken. De testen bestaan uit o.a. het meten van de beweeglijkheid van het gewricht, de spiercontrole en de spierkracht van de spieren rond het gewricht. Afhankelijk van uw knie-, schouder- of heupaandoening kan dit behandelprogramma 1 tot 9 maanden duren.

Fysiotherapie Leidsevaart beschikt over de juiste accommodatie om u te kunnen begeleiden bij het herstel en heeft ruime ervaring met het opstellen en uitvoeren van de behandelplannen.

U werkt, onder begeleiding van de fysiotherapeut, één tot meerdere keren per week aan het herstel van uw knie-, schouder of heup. Na een individuele start, gaat u later in het behandelprogramma met meerdere patiënten tegelijk aan de slag. Maar ook dan volgt u uw eigen programma; dat is immers persoonlijk op u afgestemd. Het behandelprogramma kent een duidelijke opbouw. Na verloop van tijd merkt u, dat u steeds hogere eisen aan uw lichaam kunt stellen. Die ervaring zorgt ervoor dat de behandelingen niet alleen nuttig zijn, maar ook steeds leuker worden.

Fysiotherapie Leidsevaart behandelt in nauwe samenwerking met de orthopedisch chirurgen van het Spaarne Gasthuis. Tevens werken wij samen met de orthopedisch chirurgen van verschillende klinieken in de omgeving.

Wilt u onze persoonlijke behandeling zelf ervaren?
Meld u dan aan en maak een afspraak!