Rugscholing

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat oefentherapie een gunstig effect heeft op lage rugklachten. Het accent van de oefentherapie ligt op het verbeteren van coördinatie, stabiliteit en kracht/uithoudingsvermogen, gericht op dagelijkse handelingen (opstaan, bukken, tillen e.d.) of op sportspecifieke handelingen (smash, service e.d.). Verbetering van de conditie van de lage rug vermindert de kans op herhaling van de klachten.

In onze oefenzaal hebben we de beschikking over vrije oefenruimte en medische fitnessapparatuur. Hierdoor hebben we ruime variatiemogelijkheden m.b.t. gerichte trainingstherapie. Spieren die verantwoordelijk zijn voor stabiliteit en coördinatie, kunnen selectief getraind worden. We doen dit m.b.v. geprotocolleerde oefenprogramma’s.

De rugscholingprogramma’s worden, indien nodig, vooraf gegaan door enkele behandelingen Manueel Therapie. Deze behandelingen zijn gericht op het creëren van voldoende bewegingsvrijheid in de wervelkolom, als voorwaarde voor een optimaal revalidatieproces. Afhankelijke van de aard en ernst van de rugklachten, kan de rugscholing 8 tot 12 weken duren.

Er wordt over het algemeen twee keer per week, gedurende 45 minuten, geoefend.

Wilt u onze persoonlijke behandeling zelf ervaren?
Meld u dan aan en maak een afspraak!