Enkelklachten

Pijn in de enkel: Wat kan het zijn?

Heeft u de enkel verzwikt en is die nu dik en/ of blauw? Op de enkel staan lukt niet goed en twijfel je wat je moet doen? De fysiotherapeut kan helpen!

Een verzwikte enkel komt heel vaak voor, maar er zijn meer klachten aan de enkel of de voet die kunnen opspelen. Een blessure met als gevolg pijn aan de enkel kan iedereen overkomen door bijvoorbeeld; enkelinstabiliteit, zwakke enkels of door overbelasting.

Veelvoorkomende enkelklachten

Vaak zijn enkelklachten het gevolg van een trauma:

  • Enkelverzwikking
  • Enkelfractuur

Daarnaast zijn er nog aandoeningen van de enkel die klachten kunnen veroorzaken zonder dat er sprake is geweest van een trauma. Vaak betreft het peesirritaties.
Daarnaast kan er ook sprake zijn van enkelartrose.

Klachten aan de voet behandelen wij ook. Er zijn veel verschillende voetklachten, lees daar meer over op deze pagina.

Behandeling

De manier waarop iemand door zijn enkel gaat zegt veel over mogelijke schade in de enkel. “Met verschillende testen en oefeningen stelt de fysiotherapeut vast of enkelbanden gescheurd, opgerekt of gebroken zijn”. Bij de meeste mensen gaat de voet naar binnen, waardoor de structuren aan de buitenkant van de enkel stuk gaan. Soms zwikt de voet naar buiten. Dan is een andere behandeling nodig.

Wij zetten vaak echografie in om de schades beter in beeld te brengen en het behandelplan daar op af te stemmen.

Als uw klachten niet verminderen of verdwijnen, neem dan contact met ons op. Maak een afspraak bij onze fysiotherapeuten om de klachten te laten beoordelen.

Reviews

Anton Beentjes
Lees verder
Duidelijke communicatie, er kon een paar dagen later direct door een collega een echo gemaakt worden. Dat gaf duidelijkheid.
Jos A.
Lees verder
Super goed geholpen in zo minimaal mogelijk aantal behandeling gezien de verzekering.

Experts op het gebied van enkelklachten

Fysiotherapie Leidsevaart in Haarlem