Reumatoïde Artritis

Reumatoïde Artritis

Reumatoïde Artritis (RA) is een aandoening waarbij sprake is van ontstekingen in meerdere gewrichten. Het is een aandoening die lang aanhoudt.
De klachten verlopen wisselend. Er zijn periodes met veel last, maar ook tijden waarin weinig klachten aanwezig zijn.
RA is een auto-immuun ziekte: het afweersysteem keert zich tegen het eigen lichaam.

Als de gewrichtsontstekingen actief zijn is er sprake van pijn, zwelling, stijfheid, minder goed bewegen en soms voelen de gewrichten warm aan.
Naast de gewrichtsontstekingen kan er sprake zijn van ontsteking van de peesscheden of peesaanhechtingen en ontsteking  van slijmbeurzen.

Fysiotherapie bij Reumatoïde Artritis

De fysiotherapeut helpt en adviseert met het soepel houden van de gewrichten en het sterk houden van de spieren. Er worden ook oefeningen gegeven die thuis zelf kunnen worden gedaan. Er wordt voorlichting gegeven over RA en uitgelegd hoe de leefstijl en dagelijkse activiteiten van invloed kunnen zijn op de pijnklachten. Mensen met RA functioneren beter in hun dagelijks leven dankzij persoonlijke, actieve oefentherapie.

De behandeling van Reumatoïde Artritis bij Fysiotherapie Leidsevaart

D.m.v. informatievoorziening, bewegingsinstructie en het verbeteren van zelfmanagement zullen de mogelijkheden in het dagelijks leven langer behouden blijven. Dankzij persoonlijke oefentherapie is het mogelijk beter te lopen en te functioneren.
Hiertoe worden door onze fysiotherapeuten samen met de cliënt persoonlijke behandeldoelen opgesteld.
Hebt u behoefte aan onze specialistische hulp op het gebied van RA, neem dan contact met ons op voor een intake.

Reviews

Dhr. Folber
Lees verder
De trainingen hebben mij goed geholpen.
Anoniem
Lees verder
In navolging van mijn behandeling heb ik mijn trainingen voortgezet in de fitness. Deze mogelijkheid binnen de praktijk ervaar ik als zeer prettig.

Experts

Fysiotherapie Leidsevaart in Haarlem