Overgewicht (Adipositas/obesitas)

Obesitas

Obesitas betekent ernstig overgewicht. Overgewicht is wereldwijd een groeiend probleem. Overgewicht kan leiden tot ernstige gezondheidsklachten zoals diabetes, hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, aandoeningen van de inwendige organen en skeletafwijkingen, maar ook tot verkorting van de levensverwachting. De mate van overgewicht meten we door uw BMI (Body mass index; uw gewicht te delen door lengte in kwadraat) te bepalen.

Bewegen

Bewegen heeft een positief effect op het suikerniveau in het bloed, het verbetert de toevoer van energie door het hele lichaam. Daardoor gaat het lichaam, zelfs in rust, beter om met de suikers in het bloed. Je voelt je merkbaar fitter, verliest gewicht en slaapt bijvoorbeeld beter. Goede redenen om te starten met oefenen.

Fysiotherapie Leidsevaart

Een fysiotherapeutisch oefenprogramma wordt op maat gemaakt, dat wil zeggen dat er rekening wordt gehouden met uw individueel belastingsniveau. Gedurende 3 maanden traint u twee maal per week onder deskundige begeleiding van één van onze fysiotherapeuten. Voordat de eerste training plaatsvindt, wordt een uitgebreide test en intake afgenomen. Dit wordt gedaan om een goede indruk van uw klachten te krijgen en om te achterhalen hoe u hiermee omgaat. Periodiek worden de testen herhaald om vast te stellen hoeveel u vooruit bent gegaan.

Reviews

Anoniem
Lees verder
Veilige fijne omgeving om te kunnen werken aan een gezondere leefstijl, Frank helpt mij daar goed bij.
Anoniem
Lees verder
De tussenevaluaties helpen mij om door te zetten, de eerste doelen heb ik behaald

Experts

Fysiotherapie Leidsevaart in Haarlem