Elleboogklachten of een onderarmblessure

Pijn in de elleboog

Problemen aan de onderarm kunnen zowel plotseling (acuut) ontstaan als geleidelijk ontstaan.
Bij acute klachten gaat het vaak om een botbreuk, of een scheuring van een spier.
Klachten kunnen ook geleidelijk ontstaan. Vaak is dan overbelasting de oorzaak door vaak en met kracht aanspannen van spieren in de onderarm of pols.

Overbelasting kan ook zorgen voor het zogenoemde ‘compartimentssyndroom’. De onderarm bestaat net als het onderbeen uit verschillende ‘compartimenten’ met daarin spieren die zijn omgeven door een vlies. Door overbelasting kan er een hoge druk in een compartiment ontstaan met veel pijn als gevolg.

De oorzaak van klachten in de onderarm is regelmatig ook een afgeknelde zenuw, bijvoorbeeld vanuit de elleboog. Maar ook afknellingen in de schouder kunnen klachten in de onderarm geven.

Veelvoorkomende klachten

Veel mensen hebben last van klachten aan de elleboog en onderarm:

  • Bursitis olecrani
  • Corpus liberum
  • Golfarm (pijn aan de binnenkant van de elleboog)
  • Tennisarm (pijn aan de buitenkant van de elleboog)
  • Kneuzing
  • Artrose
  • Cubitaal tunnelsyndroom

 

Behandeling

Fysiotherapie helpt de spieren in de onderarm en elleboog te versterken, de bewegingen van de arm te verbeteren en de pijn te verlichten. Het doel van fysiotherapie is om de beweeglijkheid en kracht van de arm te verbeteren, zodat de patiënt de dagelijkse activiteiten weer veilig en zonder pijn kan uitvoeren.

Onze fysiotherapeuten gebruiken een verscheidenheid aan technieken om uw klachten te verlichten. Deze technieken omvatten oefentherapie, manuele therapie, oefeningen, taping en andere behandelmethoden.

Bent u op zoek naar een manier om van uw pijnklachten af te komen? Maak vandaag nog een afspraak bij onze fysiotherapeut om uw klachten te beoordelen.

 

Reviews

Joan
Lees verder
Very welcoming and friendly. Comfort was maintained and was ready to listen to concerns and also ask questions about well being. Good atmosphere overall.
Pieter Rosenhert
Lees verder
Goede fysiotherapeut, luistert naar de klacht en legt goed uit welke behandeling nodig is.

Experts van de elleboog

Fysiotherapie Leidsevaart in Haarlem