Nekklachten

Pijn in de nek

Veel mensen kampen met nekklachten. Wanneer u last hebt van nekklachten, kan fysiotherapie een effectieve oplossing bieden. Vaak is er sprake van aspecifieke nekpijn, Aspecifieke nekpijn is nekpijn zonder duidelijke oorzaak. Het kan worden veroorzaakt door stress, overbelasting, onjuiste houding of andere factoren.

  • Nekpijn (aspecifiek)
  • Cervicale radiculopathie (nekhernia, nekpijn met uitstralende pijn naar de armen)
  • Whiplash gerelateerde klachten

A-specifieke nekpijn

Heeft u langere tijd last van de nek, dan is het raadzaam om daar snel iets aan te doen. A-specifieke nekpijn komt vaak voort uit verkeerde houdingen en bewegingen van de nek. Een goede werkhouding, een goed bed en een goede manier van bewegen kunnen a-specifieke nekpijn voorkomen.

De behandeling van nekpijn is afhankelijk van de oorzaak. Wij kunnen u in het algemeen goed van de nekpijnklachten afhelpen.

Behandeling

De eerste afspraak zal in de regel bij een manueel therapeut plaatsvinden. Deze fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd op het vlak van nek en rug. Wij zullen door een aantal vragen en lichamelijk onderzoek een fysiotherapeutische diagnose stellen. Door de nek te masseren, te rekken, te mobiliseren, spieroefeningen te doen en met eventueel manuele therapie te behandelen, zullen de klachten meestal binnen 6 weken verminderen.

We begrijpen dat het belangrijk is om uw nekklachten op te lossen. Neem contact op met ons als u meer informatie nodig hebt of een afspraak wilt maken.

Reviews

Anoniem
Lees verder
Voel me heel welkom en serieus genomen. Naar mijn wensen wordt altijd geluisterd en indien mogelijk aan voldaan.
Jozef A. Berends
Lees verder
Vriendelijk, behulpzaam en meedenkend!

Experts op het gebied van nekpijn

Fysiotherapie Leidsevaart in Haarlem