Knieklachten

Kniepijn: wat kan het zijn?

Voor een pijnlijke knie zijn verschillende mogelijke oorzaken. Voor de juiste behandeling van een knieklacht is het belangrijk dat de knie goed onderzocht wordt. Naast eventueel letsel van de knie, bijv. als gevolg van een trauma, kunnen knieklachten ook worden veroorzaakt door een verkeerde manier van bewegen of door problemen in de rug, heup of enkel.

Bij Fysiotherapie Leidsevaart hebben wij veel ervaring met knieklachten en zijn wij goed op de hoogte van de laatste (wetenschappelijke) ontwikkelingen. Indien nodig zullen onze fysiotherapeuten gebruik maken van elkaars expertise om uw klachten te verhelpen.

Veelvoorkomende knieklachten

Pijn aan de voorzijde of rondom de knie, zonder dat er een trauma heeft plaatsgevonden, komt het meest voor. Het kan veroorzaakt worden door spierklachten, een niet goed bewegende knieschijf of aandoeningen van de knie zoals:

  • Patellofemoraal pijnsyndroom
  • Osgood Schlatter
  • Jumpersknee

 

Tevens vinden er ook knieblessures plaats door sport of een ongeval. Er kan sprake zijn van een botkneuzing of (sub)luxatie van de knieschijf, maar ook:

  • Gescheurde meniscus
  • Gescheurde voorste kruisband

 

De overige banden, aan de binnenzijde (MCL of mediale collateraalband), aan de buitenkant (LCL of laterale collateraalband) en achterste kruisband kunnen gedeeltelijk of helemaal scheuren.

Knieklachten bij ouderen

Veranderingen van weefsel kunnen na verloop van tijd of door een bepaalde manier van gebruik, klachten geven. Je kunt hierbij denken aan:

  • Degeneratieve meniscus
  • Artrose knie (+ knieprothese)

 

Verder kan een slijmbeursontsteking (bursitis) in de knie klachten geven. Dit komt onder andere vaker voor bij mensen die veel op de knieën werken.

Als u op zoek bent naar een manier om uw knie te laten beoordelen en/of pijnklachten te verminderen, maak een afspraak bij onze fysiotherapeut om uw klachten te laten beoordelen.

Reviews

Sandra de Boer
Lees verder
“Er wordt goed naar mijn klachten geluisterd en met juiste adviezen en spieroefeningen voor mijn benen op ingespeeld”
Danny V.
Lees verder
“Tijdens het onderzoeken van mijn knie is het duidelijk dat de fysiotherapeut veel verstand van zaken heeft”

Experts op het gebied van knieklachten

Fysiotherapie Leidsevaart in Haarlem