Oncologie (tijdens of na de chemokuur/bestraling)

Oncologie

In Nederland krijgen jaarlijks meer dan 100.000 mensen te horen dat ze kanker hebben, in welke vorm dan ook. Inmiddels zijn er gelukkig vele succesvolle behandelmogelijkheden. Helaas krijgen veel mensen te maken met vervelende bijwerkingen van de behandeling, die het herstel kunnen vertragen en een negatieve invloed hebben op de kwaliteit van leven.

De klachten kunnen zich uiten in verminderde beweeglijkheid van gewrichten, verminderde spierkracht, conditieverlies, vermoeidheid, spanningsklachten, pijn, stug littekenweefsel, huidveranderingen en lymfoedeem.

Fysiotherapie heeft een positieve invloed op deze klachten, in alle fasen van het ziekteproces. Uit onderzoek blijkt dat fysiotherapie en met name bewegen een positieve invloed heeft op het herstelproces.

Fysiotherapie bij oncologie

Oncologische fysiotherapie kan mensen gediagnosticeerd met kanker helpen. Fysiotherapie bij oncologische aandoeningen richt zich specifiek op de fysieke problemen, beperkingen en participatieproblemen. Deze problemen kunnen het gevolg zijn van de aandoening zelf of van de hiervoor ontvangen medische behandeling(en).

– Vermoeidheid en/of minder energie
– Verminderde belastbaarheid door een afname in conditie, spierkracht en mobiliteit
– Pijn
– Schouderklachten als gevolg van een operatie en/of bestraling
– Klachten als gevolg van stug weefsel of fibrose na de operatie en/of bestraling
– Lymfoedeem (secundair- en tertiair)

Expertise bij Fysiotherapie Leidsevaart

Fysiotherapie Leidsevaart is aangesloten bij het 1e lijns Oncologie netwerk Fysiotherapie Kennemerland. Hierdoor kan multidisciplinaire zorg in de regio dicht bij huis aangeboden worden. Onze oncologie- en oedeemfysiotherapeut heeft een korte lijn met de huisarts, wijkverpleegkundige, diëtist, psycholoog en de apotheek. Deze gezamenlijke aanpak leidt tot verbetering!

Onze gespecialiseerde oncologie- en oedeemfysiotherapeut gaat graag met u in gesprek ten aanzien van de mogelijkheden van een behandeltraject.

Dit wordt afgestemd op uw hulpvraag en persoonlijke doelstellingen, u werkt aan het opbouwen/verbeteren van onder andere uw energie, conditie, spierkracht en mobiliteit om zo de deelname aan de maatschappij en het arbeidsproces te verbeteren.

 

Reviews

Anoniem
Lees verder
Grote praktijk, maar het voelt kleinschalig aan.
Anoniem
Lees verder
Regina en Dana hebben een goede samenwerking en passen zich goed aan mijn situatie aan.

Experts

Fysiotherapie Leidsevaart in Haarlem