In-activiteitsklachten, vermoeidheid (re-activering)

Bewegen

Beweging is goed voor verschillende lichaamsfuncties, zoals het hart, de bloedsomloop, en de longfunctie. Het vermindert gewrichtsklachten, overgewicht, rugpijn, hoge bloeddruk, benauwdheid, astma, hoofdpijn en zelfs vermoeidheid.

Verminderde spierkracht, lenigheid en uithoudingsvermogen:
Als we inactief leven zal de fysieke fitheid achteruit gaan. Dit proces start vanaf het 30e levensjaar. De spierkracht verminderd, we worden steeds minder lenig en ook de mobiliteit en coördinatie neemt af. Ook het uithoudingsvermogen daalt.

Fysiotherapie

Binnen de fysiotherapie wordt altijd gelet op de belasting en de belastbaarheid: De belasting (draaglast) is de last of gewicht wat gedragen wordt. De belastbaarheid (draagkracht) is de last die de patiënt hebben kan. Bij te hoge belasting verergeren de klachten.

De fysiotherapeut kan u helpen de belasting omlaag te brengen of door de belastbaarheid omhoog te brengen. In het eerste geval wordt gewerkt aan hetgeen de patiënt belast, door bv. te werken aan de houding van de patiënt, overgewicht of werkomgeving. In het tweede geval wordt gewerkt aan de belastbaarheid van de patiënt zelf. Door de training is het lichaam in staat om steeds grotere belastingen aan te kunnen. Regelmatig trainen verhoogt de conditie en daardoor de belastbaarheid.

Fysiotherapie Leidsevaart

Heeft u problemen met het bewegen van het lichaam, bijvoorbeeld door rugklachten of pijn in een gewricht? Wordt u hierdoor belemmerd in het bewegen. Wij helpen u graag om uw belastbaarheid te verbeteren.

Wij gaan met u in gesprek over uw wensen en behoeften. Na een intakegesprek met bijbehorende metingen starten wij samen de training op. Dat doen wij in onze oefenzaal, waar wij gebruik maken van apparatuur.

Ook heeft u de mogelijkheid om bij de praktijk te blijven trainen.

Wellicht iets voor u? Neem contact op met de praktijk.

Reviews

Anoniem
Lees verder
Ik heb goede stappen gemaakt en blij dat ik in de praktijk kan blijven fitnessen. Frank heeft mij positief gestimuleerd.
M. Freidl
Lees verder
Goede stappen gezet, leuke oefeningen in gezellige omgeving. Ruime zaal met goede mogelijkheden.

Experts

Fysiotherapie Leidsevaart in Haarlem