Handklachten

Pijn in de hand

Heeft u last van klachten aan uw hand? Fysiotherapie kan helpen bij het verlichten van deze klachten. Op deze pagina leggen we u uit hoe fysiotherapie kan helpen bij klachten aan uw hand.

Klachten aan je hand kunnen veroorzaakt worden door verschillende aandoeningen, zoals:

  • M. de Quervain
  • CMC-1 artrose
  • Ziekte van Dupuytren
  • Triggerfinger
  • Carpaal Tunnel Syndroom
  • Malletfinger
  • Reuma

Behandeling

Met de juiste behandeling kan fysiotherapie helpen om uw handklachten te verminderen. Bijvoorbeeld door de spieren rondom de gewrichtjes te versterken en uw bewegingspatroon te verbeteren.

Fysiotherapie is daarnaast ook geschikt voor het voorkomen van klachten aan uw handen. Door middel van oefeningen en aanpassingen in de dagelijkse activiteiten, kunt u de kans op klachten aan uw hand verminderen.

Spalken

Een handtherapeut is een fysiotherapeut die zich gespecialiseerd heeft in klachten rondom de hand en pols. Onze handtherapeuten behandelen uw pols, hand of vingers.

Tijdelijk een spalk kan een oplossing zijn. Onze therapeut maakt een op maat gemaakte spalk. Als uw klachten het gevolg zijn van een acute blessure (bijvoorbeeld skiduim of mallet vinger) is het belangrijk dat de weke delen voldoende rust krijgen, zodat deze kunnen herstellen.

Geïnteresseerd in de juiste behandeling van uw handklachten? Maak een afspraak.

Reviews

Anoniem
Lees verder
Dit keer een andere therapeut, gespecialiseerd in de hand/pols. Er werd goed geluisterd naar m’n probleem bij intake en steeds opnieuw gekeken waar ik stond. Tevreden.
Wilma J.
Lees verder
Bereikbaarheid en gemakkelijkheid om een nieuw afspraak te kunnen inplannen.

Experts op het gebied van handklachten

Fysiotherapie Leidsevaart in Haarlem