Bekkenklachten

Pijn in het bekken

Het bekken is een van de meest beweeglijke gewrichten in het menselijk lichaam en is daarom vatbaar voor instabiliteit. Bekkeninstabiliteit kan worden veroorzaakt door letsel, zwangerschap of een onderliggende aandoening. Als u last heeft van bekkeninstabiliteit, kan dit leiden tot een verminderde functie, pijn en andere beperkingen.

Behandeling bekkeninstabiliteit

Gelukkig is er een effectieve behandeling voor bekkeninstabiliteit: fysiotherapie. Fysiotherapie kan helpen bij het beheersen van pijn, het versterken van de spieren en het verbeteren van de beweeglijkheid. De oefeningen die tijdens de fysiotherapie worden gebruikt, zijn erop gericht de spieren en banden rond het bekken te versterken zodat het bekken stabieler wordt.

Voorlichting

Naast de fysiotherapiebehandeling kan de fysiotherapeut ook advies geven over het beheersen van de aandoening, dit zal helpen bij het beheersen houden van pijn en andere symptomen die bij bekkeninstabiliteit opspelen.

Bekkeninstabiliteit is een veelvoorkomende aandoening, maar met de juiste zorg en behandeling kan het worden beheerst. Fysiotherapie kan een effectieve behandeling zijn voor het verminderen van pijn, het versterken van spieren en het verbeteren van de beweeglijkheid.

Als u meer wilt weten over bekkeninstabiliteit, neem dan contact op met onze praktijk.

Reviews

Bert Wensink
Lees verder
Neemt client zeer serieus. Geeft rust en neemt tijd voor gesprek en behandeling. Geeft advies en is overtuigend zeer deskundig.
Anoniem
Lees verder
Resultaten klopten zoals bij de intake werd aangegeven.

Experts van het bekken

Fysiotherapie Leidsevaart in Haarlem