Taping

Wat is Medical Taping?

Medical Taping is een behandelwijze waarbij spieractiviteit meehelpt bij het herstel van blessures. Spieren verzorgen mede de toevoer van bloed en de afvoer van afvalstoffen door het lichaam. Het Medical Taping Concept gebruikt dan ook elastische tape die spieren ondersteunen zonder ze te beperken. De normale spieractiviteit verbetert de weefseldoorbloeding en bevordert zo het herstel.

 

Sneller herstel

Medical Taping is de opvolger van de conventionele sporttape. Gewone sporttape heeft als doel de bewegingsmogelijkheden van een spier of gewricht te beperken. De sporttape wordt hiervoor onder druk aangebracht, dit met nadelige gevolgen voor de bloedtoevoer en lymfeafvoer. Het herstel van een blessure duurt hierdoor onnodig lang.

Voordelen

Medical Taping maakt gebruik van elastische tape. Deze tape ondersteunt weefsels en gewrichten in hun functioneren. De bewegingsvrijheid en de doorbloeding van het weefsel blijven intact. Het Medical Taping Concept stelt u in staat op een geheel natuurlijke wijze te bewegen. En terwijl u sport of werkt, werkt uw lichaam zelf aan het herstel.

Medical Taping tijdens behandeling
Medical Taping kan worden ingezet als onderdeel van de behandeling.

Reviews:

Anoniem
Lees verder
Fijne ontvangst door collega's aan de balie, door een fysiotherapeut met ervaring van mijn klacht gezien.
Bernadette Melis
Lees verder
Goede ondersteuning van mijn voet, waardoor ik beter kan wandelen.

Experts

Fysiotherapie Leidsevaart in Haarlem