Shockwave / Epte-behandeling

Langdurige blessures

Hielspoor, achillespeesontsteking of een tenniselleboog. Deze klachten hebben gemeen dat ze erg lang kunnen duren en voor veel pijn en beperkingen kunnen zorgen. De behandeling van peesklachten bestaat in eerste instantie vaak uit het optimaal laten functioneren van de gewrichten, rekoefeningen en het verminderen van de belasting op de pees. Helaas blijkt dit niet altijd voor voldoende resultaat te zorgen.

Shockwave en EPTE zijn twee behandelmethoden die langdurige of chronische peesontstekingen kunnen behandelen.

Recent wetenschappelijk onderzoek toont steeds vaker de effectiviteit van deze behandelmethoden.

Wat is Shockwave?

Shockwave therapie maakt gebruik van geluidsgolven die vanuit een behandelkop op de pijnlijke peesontsteking worden gericht. Hierdoor ontstaan er biologische veranderingen in en rond de pees waardoor het weefselherstel wordt gestimuleerd. De stofwisseling wordt heel lokaal gestimuleerd en ook de circulatie wordt verbeterd. Hoewel de prikkel van buitenaf komt, wordt het lichaam in wezen aangespoord om zelf van binnenuit te herstellen.

Wat is EPTE?
Bij EPTE wordt het lichaam gestimuleerd om lokaal weefselherstel te bereiken. Dit gebeurt door middel van een dun naaldje, dat in de geïrriteerde pees geprikt wordt. Hierbij wordt gebruikgemaakt van echografie, waardoor altijd op de exacte plek van de peesklachten behandeld kan worden. Vervolgens wordt de naald onder een zwakke stroom gezet waardoor er lokaal in het peesweefsel een reactie plaatsvindt en het herstel gestimuleerd wordt.

Behandeling bij Fysiotherapie Leidsevaart

Wibbo Hummelen, fysio-echografist, shockwave- en EPTE-specialist, is voor deze behandelingen wekelijks aanwezig. Na een consult met een fysiotherapeut kan besloten worden om met Wibbo het behandeltraject voort te zetten.

Ervaart u langdurige klachten? Plan een afspraak in met een fysiotherapeut en overleg of de shockwave- of EPTE behandeling geschikt voor u kan zijn.

Reviews:

Tjeu
Lees verder
Pijn is nu beter te doen. Dank je wel.
Mevrouw Tjaden
Lees verder
Bekwaam en prettig in de omgang.

Expert

Fysiotherapie Leidsevaart in Haarlem