Orthopedische revalidatie

Orthopedische revalidatie

Bij Fysiotherapie Leidsevaart komen veel cliënten voor orthopedische revalidatie, bij ons bent u op het goede adres na een knie-, schouder- of heupoperatie.

Wat is orthopedische revalidatie?
Orthopedie houdt zich bezig met de behandeling van afwijkingen en ziekten van het  bewegingsapparaat, met name spieren, pezen, botten en gewrichten. Veel voorkomende orthopedische ingrepen zijn heup- en knieoperaties (nieuwe heup, nieuwe knie, voorste kruisband-, meniscus- of kijkoperatie).

Orthopedische revalidatie is bedoeld voor patiënten die een ingreep hebben ondergaan, bijvoorbeeld revalidatie na een heupoperatie of een knieoperatie. Ook kan een orthopedische chirurg u zonder operatie doorverwijzen naar de fysiotherapeut, onder andere bij schouderklachten. Orthopedische revalidatie is ook geschikt voor herstel na een trauma als gevolg van een ongeval thuis, op het werk of door sport (botbreuken, enkel- of knieletsel, schouder- en elleboogklachten).

Samenwerking Fysiotherapie Leidsevaart met orthopeden

Fysiotherapie Leidsevaart behandelt in nauwe samenwerking met de orthopedisch chirurgen van het Spaarne Gasthuis. Tevens werken wij samen met de orthopedisch chirurgen van verschillende klinieken (zoals Medisch Kliniek Velsen) in de omgeving.

Bent u geopereerd en wilt u van onze deskundigheid en mogelijkheden gebruikmaken neem dan contact op. Twijfelt u, loop dan een keer binnen om de zaal te bekijken.

Orthopedische revalidatie bij Fysiotherapie Leidsevaart

Fysiotherapie Leidsevaart beschikt over de juiste accommodatie om u te kunnen begeleiden bij het herstel en onze fysiotherapeuten hebben veel ervaring met het opstellen en uitvoeren van de behandelplannen ten aanzien van.

– Totale nieuwe knie
– Halve nieuwe knie
– Heupprothese
– Schouderprothese

U werkt, onder begeleiding van de fysiotherapeut, één tot meerdere keren per week aan het herstel van uw knie-, schouder-, heup- of andere klacht. Meestal wordt geadviseerd snel na de operatie te starten met fysiotherapeutische begeleiding. Er wordt een programma op maat gemaakt. Het behandelprogramma kent een duidelijke opbouw. Na verloop van tijd merkt u, dat u steeds hogere eisen aan uw lichaam kunt stellen. Die ervaring zorgt ervoor dat de behandelingen niet alleen nuttig zijn, maar ook steeds leuker worden.

 

Reviews:

Freek S.
Lees verder
Vaardig en competent!
Saskia van Bergen
Lees verder
Mijn fysio is gewoon een topper en ze heeft me super snel weer op de been geholpen!! Ze is kundig, streng en heeft - ondanks mijn ongeduld - altijd weten te motiveren om rustig aan te doen en verstandig in klein stapjes te blijven trainen op weg naar herstel.

Experts

Fysiotherapie Leidsevaart in Haarlem