Hartrevalidatie

Hartrevalidatie

Een aandoening aan hart en/of longen kan ingrijpende gevolgen hebben. Soms lijkt deelname aan het ‘gewone’ leven niet langer vanzelfsprekend. Bij Fysiotherapie Leidsevaart kunt u deelnemen aan hartrevalidatie. Tijdens het revalidatietraject leert u weer het maximale uit het leven voor uzelf te halen, zo zelfstandig mogelijk te functioneren en zo goed mogelijk om te gaan met eventuele beperkingen.

Hartrevalidatie helpt u bij het herstellen na een behandeling van een hartaandoening of hartoperatie.

In het ziekenhuis ondergaat u een fietstest; de mogelijke belasting van het hart wordt in kaart gebracht. Indien er voldoende medische stabiliteit is, wordt u verwezen naar een (door het ziekenhuis geselecteerde) fysiotherapiepraktijk in de regio waar u woont voor een vervolgtraject.

Met een programma op maat werkt u onder begeleiding van een gespecialiseerd team aan uw revalidatiedoelen.

CardioZorgplan

Fysiotherapie Leidsevaart past het hartrevalidatieprogramma, het CardioZorgplan, toe dat samenwerking met de cardiologen van het Spaarne Gasthuis is ontwikkeld.

U gaat werken aan uw uithoudingsvermogen met als doel vertrouwen krijgen in hetgeen u (weer) kunt. Middels testen worden de vorderingen gemeten.

De diverse plannen duren 4 tot 16 weken en zijn afhankelijk van uw klachten.

Hartaandoeningen en hartoperaties

– Hartfalen 
– Geboren hartafwijking 
– Hartinfarct
– Hartoperatie
– Dotter- of stentbehandeling
– Bypass-operatie

FysioFitness
Na het traject blijft het belangrijk om te blijven sporten, er is een mogelijkheid om dat voort te zetten binnen de praktijk. Klik voor meer informatie over FysioFitness of Buitensporten.

Reviews:

Bas
Lees verder
Fysiotherapie Leidsevaart is een prettige omgeving om goed te kunnen revalideren!
Dhr. Schouten
Lees verder
Siebren geeft vertrouwen, is deskundig en optimistisch.

Experts

Fysiotherapie Leidsevaart in Haarlem