Fysiotherapie voor kinderen

(Sport)fysiotherapie voor kinderen

Heeft uw kind een sportblessure, fysieke klachten of is het tijd om onder begeleiding een start te maken met sporten? Dan bent u bij Fysiotherapie Leidsevaart aan het juiste adres voor behandeling.

De meeste kinderen die regelmatig sporten hebben zelden ergens last van. Als een kind toch geblesseerd raakt, proberen we het zo actief mogelijk te laten herstellen, want een kind hoeft niet langs de kant te staan. Er kan, ook met een blessure, vaak heel veel wel.

Sporten is goed, maar wel vaak de oorzaak van blessures

Er wordt bij kinderen aangeraden om minstens drie keer per week spier- en botversterkende activiteiten te doen. Deze norm wordt door veel kinderen gehaald door sportactiviteiten. Op zich is sporten gezond voor kinderen, maar het kan toch leiden tot blessures of sportgerelateerde klachten bij opgroeiende kinderen.

Wat voor soort klachten behandelt Fysiotherapie Leidsevaart bij kinderen?

Voor onze fysiotherapeuten zijn sportblessures bij kinderen een bekend fenomeen. Overbelastingsklachten bij kinderen die meerdere dagen trainen, verzwikte enkels na een wedstrijd of knieklachten bij een actief sportende puber. Deze kinderen/ jongeren worden gezien door onze fysiotherapeuten die affiniteit hebben met kinderen en ervaring hebben met blessures bij sportende kinderen. Meerdere collega’s hebben de opleiding kinderorthopedie gedaan.

Ook begeleiden wij kinderen bij hun revalidatie na een operatie.

Wij hebben een samenwerking met voetbalclubs Koninklijke HFC en Geel-Wit, waarvan wij veel jonge voetbal(st)(l)ers behandelen.

Wilt u ook een beoordeling vanwege een blessure van uw zoon of dochter? Maak dan een afspraak.

Reviews:

Judith
Lees verder
Goede begeleiding voor mijn dochter haar specifieke situatie.
Anoniem
Lees verder
Leuke oefeningen met een effectief resultaat

Experts

Fysiotherapie Leidsevaart in Haarlem