Artrose

Wat is artrose?

Artrose is een vorm van reuma waarbij het kraakbeen in je gewricht minder van kwaliteit wordt. Je gewricht raakt soms ontstoken en het bot bij het gewricht verandert.

Artrose komt voor in bijvoorbeeld je knie, heup, hand, voet of rug. Bijna 1,5 miljoen mensen in Nederland hebben dagelijks last van artrose in een of meer van deze gewrichten.

Artrose is een chronische ziekte en de oorzaak is niet precies bekend. Wel weten we dat het vaker voorkomt op latere leeftijd, bij vrouwen, mensen met overgewicht en bij eerdere gewrichtsbeschadigingen, zoals een ongeluk of blessure.

Behandeling artrose

Onze fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van artrose gerelateerde klachten. Er wordt een inschatting van de klachten gemaakt, op basis van uw situatie en doelen zal een behandelplan opgesteld worden.

Hoe vaak en hoe lang fysiotherapie nodig is, verschilt per persoon en hangt af van de (pijn)klachten, leefstijl, mogelijkheden tot oefenen, eventuele andere klachten en uw wensen. Indien er sprake is van heup- of knieartrose kunt u aanspraak maken op 12 behandelingen uit de basisverzekering.

Operatie

Wij zien veel cliënten na heup- en knie operaties, bij heupartrose (“nieuwe heup”) en knieartrose (“nieuwe knie”).

Maak een afspraak bij onze fysiotherapeuten om de (eventuele) artrose klachten te laten beoordelen. Laat u adviseren over de behandelmogelijkheden en het bijbehorende conservatieve beleid.

Wij denken met u mee en schakelen indien nodig met andere zorgverleners.

 

 

Reviews

Anoniem
Lees verder
Wat ik ook erg heb gewaardeerd is dat mij verteld is dat ik altijd wel wat restverschijnselen zal hebben. Ook erg duidelijk. Maar vooralsnog loop ik weer volop vele kilometers in de heuvels van Frankrijk, wat voordien echt niet kon.
Frits Frederik
Lees verder
Je hebt alle aandacht bij de behandeling. Dat heb ik als zeer prettig ervaren.

Experts op het gebied van artrose

Fysiotherapie Leidsevaart in Haarlem