Echografie

Wat is echografie?

Echografie wordt ingezet voor het extra onderzoek van musculoskeletale (betreffende het bewegingsapparaat) aandoeningen. Deze beeldvormende techniek kan bijdragen tot het beter in kaart brengen van de klachten.

Wat kun je met echografie?
Met echografie kunnen verschillende aandoeningen in beeld worden gebracht; zoals afwijkingen aan de achillespees, een geïrriteerde kniepees, een hielspoor of een slijmbeursontsteking. Ook kan er onderzocht worden of er sprake is van een spierscheuring is.

 

Welke diagnoses kunnen gesteld worden?

– Rupturen (spierscheuren)
– Peesklachten
– Slijmbeurzen
– Ontstekingen
– Cysten (holtes gevuld met vocht) en vochtophopingen
– Dislocaties

Echografie bij Fysiotherapie Leidsevaart

Het toepassen en interpreteren van echografie is een specialistisch proces.
Fysiotherapie Leidsevaart heeft met Wibbo Hummelen een ervaren fysio-echografist, shockwave- en EPTE-specialist in huis. Op vrijdagmiddag is hij aanwezig.
Collega’s werken samen met Wibbo in het verlengde van hun onderzoek en behandeling. Door echografisch onderzoek is het mogelijk de juiste diagnose te stellen en u de behandeling te geven die het beste past bij uw klacht.

Heeft u een blessure? Maak een afspraak met een fysiotherapeut van Fysiotherapie Leidsevaart en overleg of extra onderzoek middels echografie eventueel toegevoegde waarde kan hebben.

Is echografie verzekerd?
Echografie valt onder de aanvullende verzekering van de reguliere fysiotherapiebehandelingen. Wij bieden het aan als onderdeel van uw fysiotherapiebehandeling.

Reviews:

Anoniem
Lees verder
Na een intake door Thomas verwezen voor een echografie, gaf meer duidelijkheid over de schade van de spier. Prettige samenwerking!
Dhr. Muller
Lees verder
Deskundig en goede uitleg!

Expert

Fysiotherapie Leidsevaart in Haarlem