Artrose in de heup of de knie

Artrose in de heup of de knie

Artrose van de heup en de knie.

Wist u dat artrose één van de meest voorkomende gewrichtsaandoeningen van het lichaam is? Bij het ontstaan van artrose staat de interactie tussen overbelasting en ontstekingsfactoren centraal. Niet alleen het bot en kraakbeen is aangedaan maar ook weke delen zoals spieren, kapsel en banden kunnen klachten geven.

Om patiënten met artrose van de heup of de knie meer informatie te geven hebben het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF), de Nederlandse Orthopaedische Vereniging (NOV) en het Reumafonds een informatie sheet gemaakt met uitleg over artrose in Nederland. De klachten en gevolgen van artrose en de juiste behandeling van artrose worden beschreven.

Via de volgende link kunt u dit factsheet downloaden:

https://www.kngf.nl/binaries/content/assets/kngf/onbeveiligd/vakgebied/factsheets/kngf_factsheet_artrose_def_hr.pdf

Er is bij ons in de praktijk uitgebreide kennis en er zijn ruime mogelijkheden aanwezig om behandeling bij artrose uit te voeren. Er wordt door de fysiotherapeut met u besproken in welke fase de artrose zich bevindt en wat de beste behandeling voor u is. Wij onderhouden nauw contact met uw huisarts en de orthopeden van het Spaarne Gasthuis.